Tot es mou

Patint l’alenada de calor nord-africana que ens envaeix i a punt de fer xup-xup tot el meu cos he provat si tornava a funcionar el sistema de blocs. Aleshores he vist que sí i he pensat que igual que l’anar i venir de les onades, el servidor de lamevaweb ara funciona ara no funciona, ara hi és i ara no hi és. Realment tenia raó el savi Heràclit, al dir que tot es mou, Panta rei. Tanmateix, ell considerava que hi havia quelcom que era constant malgrat els canvis, potser passi el mateix amb aquest bloc? O no?

Fr.12 Els qui entren en els mateixos rius, els hi corren pel damunt aigües diferents cada vegada.

Fr.49 Baixem i no baixem al mateix riu, som i no som.

Fr.50 Després d’escoltar el logos, i no a mi, és savi reconèixer que totes les coses en són una.

Fr.76 El foc viu de la mort de l’aire i l’aire, de la mort del foc; l’aigua viu de la mort de la terra i la terra, de la mort de l’aigua.

Podem pensar, doncs, que tot el que existeix no pot deixar d’anar i venir? Marxen i tornen els cotxes de la platja, marxen i tornen a venir les calorades estiuenques (per cert si algú pot, que apagui la calefacció, a Girona i arreu de Catalunya també, ens estem torrant!). Marxen, s’esvaeixen i tornen, es manifesten de nou les modes, les rebaixes, les vacances. Marxen i tornen els ciclistes del Tour de França com cada any suant la cansalada pujant els Alps i després els Pirineus.

Malauradament mires les notícies i també comproves que més tornen que no pas marxen els atemptats terroristes, com ara el de Turquia o els que pateixen diàriament a l’Iraq, a palestina, a Israel…; tornen les sequeres en alguns llocs i en altres com a la Xina amb els monzons, plens d’aigua fins a dalt desitgen que no plogui més. Tornen també, desgraciadament els focs i els boscos cremats, els accidents a la carretera, la violència domèstica…

L’oceà incert de la xarxa internàutica també té les seves onades, les seves anades i tornades, mentrestant només ens resta anar surfejant aprofitant el vent de les connexions. Esperem que no se’ns emporti algun tsunami controlador de la petita llibertat de la xarxa.

Mentre això passa o no, vaig a veure el Tour,

[@more@]1 comment so far ↓

#   Heràclit on 07.17.05 at 23:55     

Quina preciositat d´aforismes!

T´espero al bloc….

Sort amb el subministrament cibernetic, ja se sap:

“Ta de panta oiakizei keraunós”