Segona fase de filosofia en xarxa de complexitat canviant.

Avui fa dos mesos que vaig obrir aquest blog amb l’objectiu d’aportar una mica de filosofia impura i tova a la blogosfera o dipesfera. També pretenia oferir vies de diàleg entre els lectors, fet que en alguns posts ha estat remarcable i molt enriquidor. A més vaig anar afegint una mica d’humor a través d’acudits gràfics o imatges que tinguessin alguna relació amb el tema tractat, en part haig de reconèixer que va ser per atreure més lectors. Malgrat tot, a poc a poc, la participació i les visites han anat disminuint. No sé si el fracàs (almenys dels darrers posts) ha estat perquè els temes no eren prou interessants o perquè la filosofia no té prou interès en general per als lectors de dips. Sigui com sigui m’estic plantejant deixar d’escriure en el diari, perquè no sé si val la pena seguir endavant amb aquest experiment.

Vaig llegir en un blog que la majoria de blogs tenen un temps de vida determinat. Potser a aquest blog li ha passat el mateix o potser només és perquè està passant una crisi blogera. M’agradaria que si algú llegeix aquest post m’ho indiqués amablement.      

[@more@]4 comments ↓

#   El Pensador on 02.22.05 at 6:14     

Si t’ha de servir de consol, Anna, jo et segueixo des de fa gairebé el mateix temps que hi sóc. I quan dic segueixo, vull dir llegeixo. Trobo el teu DIP molt ben elaborat i interessant, alhora. Que la gent hi participi amb més o menys comentaris, no t’hauria de preocupar gaire, sinó, al contrari. L’important, és que et llegeixin, i sobre això, he anat a cercar dins de la llista de dips, on veig que has tingut un total de 2506 lectures als 51 articles publicats, donant una mitja d’aproximadament 50 per article. No està gens malament. Ànim.

#   Perejoan on 02.22.05 at 9:48     

No t’obliguis a escriure, Anna. Però tampoc no cal abandonar, només esperar el moment oportú que li trobis el gust. Nosaltres el trobem llegint-te, discutint i discrepant (ja saps que en sóc un) però sempre aprenent alguna cosa nova, o algun aspecte inèdit de quelcom que crèiem conegut.
Encara que no tinguis molts comentaris, això no vol dir que no tinguis lectors. I encara que siguin pocs és igual, si algú es capaç de reflexionar amb el que escrius. Precisament, el teu post d’abans d’ahir me n’ha inspirat un altre que penjaré més tard. Veus com no hi ha res inútil? Però repeteixo: no t’obliguis. Gaudeix!

#   TdQ on 02.22.05 at 10:10     

Esperem “resultats” debades. T’ho diré mitjançant la filosofia “pura i dura” [que no sovintejo, però que encara recordo dels meus anys d’academicisme més heavy]: Aristòtil, a la seva metafísica, distingeix entre “energeia” i “entelechia”, entre l’acte que produeix resultats externs [“ergon”] i l’acte que és un fi en si mateix [“en-telos-ejein”] Bloguejar, al meu entendre, és més un acte entelequial que una acció energética… És a dir, que el fet d’escriure al blog ja justifica l’existència en si del blog malgrat que exteriorment no hi hagi gaire rebombori [lectures o comentaris] No miris el número de comentaris, sinó la qualitat. No miris el número de lectors, sinó el nivell.

#   anna on 02.23.05 at 0:06     

Gràcies per els vostres consells i ànims. Suposo que deu ser un “baixon” temporal donades les baixes temperatures.