El dia de la Terra

Avui se celebra el dia mundial de la Terra. A Barcelona es faran durant tot el dia diferents actes per a que tots siguem més conscients que amb la Terra no s’hi juga. Vivim en un petit planeta cada vegada més contaminat, sense fer gairebé res per arreglar-ho. Ja podem anar reciclant tot el que vulguem. Ja podem anar posant més contenidors selectius d’escombraries, que si els grans països industrialitzats no deixen d’emetre gasos contaminants a l’atmosfera, es pot produir un canvi climàtic desastrós per a la nostra supervivència. Això, no vol dir que cadascú hi pugui aportar el seu petit gra de sorra. Millor reciclar localment, que no contaminar globalment.

També es commemora el greu accident nuclear que va tenir lloc fa 20 anys a Txernòbil. Moltes poblacions d’Ucraïna encara reben les conseqüències d’aquell desastre i el núvol radioactiu que es va provocar va anar recorrent una bona part del planeta sense que en tinguéssim informació pertinent.

Molts són els perills que poden assetjar-nos si no tenim cura de la nostra Terra on vivim. Està bé recordar-ho de tant en quant, tot i que seria millor tenir-ho sempre present i no només un dia. Ens hi va la supervivència!

Com diu L. Boff al final del seu llibre Ètica planetària des del Gran Sur:

“Que el nostre sigui un temps que es recordi pel despertar d’una nova reverència davant la vida; per la ferma resolució d’assolir la sostenibilitat; per l’accelerament en la lluita per la vida i la pau i per l’alegre celebració de la vida.”

[@more@]