Què és la filosofia segons els joves?

Avui he preguntat als alumnes de segon de batxillerat què en pensaven de la filosofia que havien après durant aquests darrers dos anys. Els ha semblat bé que ho posés al bloc.

Aquestes són algunes de les seves respostes, la majoria d’elles anònimes:

"Crec que la filosofia ha de permetre’ns reflexionar sobre què és el món i què som nosaltres. Ens ha d’ajudar a parar-nos un moment, per uns moments no pensar en aquest món tan estressant i reflexionar sobre què fer. Veig la filosofia com un coneixement pràctic."

"Per mi la filosofia és reflexionar sobre qüestions de la vida i que mai se’ns acudeix pensar. Hem d’obrir la nostra ment a altres opinions, pensaments que de vegades no creiem, però els hem de respectar."

"La filosofia serveix per prendre consciència de tot allò que afecta a la condició humana i no quedar en la superfície de les coses, vivint sense raó ni sentit."

"La filosofia m’ha servit per reflexionar sobre temes essencials de la vida. En part crec que és una via per desfogar-te de les injustícies del món (El món de què formem part!)".

"La filosofia és una matèria abstracte que fins fa dos anys no sabia què volia dir, però ara he vist que serveix per aprofundir en els temes que des de sempre han intrigat la nostra societat."

"M’ha servit per conèixer diferents autors, saber què pensaven en l’època en què van viure i descobrir que la millor filosofia seria una unió de tots."

Les altres les he posat als comentaris. Si algú més vol participar, endavant!

[@more@]3 comments ↓

#   Perejoan on 05.24.06 at 9:14     

Jo no sóc jove ni alumne teu. També puc opinar? Gràcies.
La filosofia és la Pedra Filosofal!! (d’aquí li ve el nom). TÉ RESPOSTES PER A TOT!!! Vaja, si fa no fa com ara els capellans.
:)))))))

#   ferrancab on 05.24.06 at 19:42     

I sobretot, les comparacions són odioses! Dir que la filosofia és com els capellans… Mon Dieu! Quina por!

#   Mlàvix on 05.31.06 at 13:44     

Si em permeteu ho acabaré d’emerdar… Els estudiants de batxillerat no fan “filosofia”, en tot cas estudien la “història de la filosofia”!!!

Apa, salut!