Dies d’Internet i Champions

Avui se celebra el dia Mundial de la Societat de la Informació i el dia d’Internet. A Catalunya i més en concret a Barcelona, el tema del dia, però és el FC Barcelona i la Champions. Per a tots els afeccionats del futbol és el dia de la Champions, per als usuaris enganxats a la xarxa és el dia d’Internet.

Mentre uns denuncien les llums i ombres d’Internet, uns altres es dedicaran a contemplar com mouen una pilota uns futbolistes mil·lionaris. Esperances i il·lusions en una pilota o en una xarxa més solidària, més democràtica i més perfecta.

No desitjo de cap manera que el Barça perdi, tampoc desitjo que Internet es converteixi en una xarxa corrupta i delictiva. El problema és que el món no és perfecte, i nosaltres, els humans, encara ho som menys. Si ho fossim, paradoxalment hauríem deixar d’existir fa segles. És l’afany de perfecció el que ens ha impulsat a la supervivència.

"Potser començarà una nova era en la qual els intel·lectuals i les classes cultes sommiaran amb la manera d’evitar la utopia i tornar a una societat no utòpica, que sigui menys perfecta, però més lliure." Berdiaev

[@more@]1 comment so far ↓

#   La pedra dins d'una xarxa on 05.18.06 at 11:12     

De l’entramat de relacions humanes que formen la xarxa de la societat actual és d’on provenen tots els pros i contres del món en el que ens ha tocat viure, deixats de la màdedéu. La perfecció no existeix, que diria aquell, i ara tan sols ens queda el consòl de cercar-la prop de la “veritat” d’un Internet, com amínim, més humà. Si parlem del Barça, vist el que s’ha vist, llavors ja passem a parlar de dèus-divinitats, directament, ens agradi o no. Us hi heu fixat en que també anit es tractava de ficar la pilota al fons de la xarxa?. Xarxes, Internet, perfecció, humanitat… De veres, un món global!… 😉
Et llegeixo, Anna!