Filosofia en llauna

Ara que estan de moda els “macrobotellons” etílics, violents i irresponsables, no estaria de més una reacció filosòfica a tot nivell. El que proposo és una filosofia en llauna. Què és una filosofia en llauna? Es podria preguntar algú que llegís aquest post, si és que encara tinc lectors, després dels mínims posts dels darrers mesos. La veritat és que la inspiració no m’acompanya gaire i la feina em té aclaparada completament, bé millor dit la carretera m’esborrona totes les idees.

Una filosofia en llauna no vol dir: que la filosofia sigui una llauna (avui en dia els joves en diuen rallar); ni tampoc que s’hagi de comprimir la filosofia (això ja es fa amb la història de la filosofia en els programes de batxillerat).

Una filosofia en llauna és o seria (de manera hipotètica i “utòpica”?) emplenar d’idees refrescants les ments dels joves i no tan joves, en comptes de fer servir begudes alcoholitzants (cal recordar que l’alcohol no deixa de ser una droga com una altra). Per aquest objectiu s’haurien de convocar "macrobotellons" filosòfics on els joves i tothom que vulgues pogués rebre petites dosis de pensament coherent i responsable. Coses que avui en dia fan més falta que mai, perquè es prefereix una societat de ments-embotellades-alcoholitzades, que no pas una societat de ments-pensants-filosòfiques.

Mentrestant ens queda el recurs dels blocs i d’alguns webs per anar enllaunant el pensament, sense que aquest sigui una “llauna” o ralli les ments.

“Tota la nostra dignitat consisteix en el pensament.” B. Pascal

[@more@]6 comments ↓

#   ronals on 03.18.06 at 22:21     

Si més no un lector sí que el tens…
I sobre això de les llaunes… mira, saps què?, em sembla que en això que els joves (alguns joves, matisem, i alguns de no tan joves, també, matisem una mica més, fins i tot alguns que ja ni se’n deuen recordar, de la seva joventut, aclarim-ho del tot) puguin “rebre petites dosis de pensament coherent i responsable” en una llauna, si és que han de fer l’esforç d’obrir-la, aquesta llauna, no cal ni pensar-hi: valdria més injectar-los directament el contingut de la llauna, encara que fos mentre dormen la mona, per si quan estan desperts no es deixen…

#   un miserable on 03.18.06 at 23:08     

Somies.

#   jordicp on 03.19.06 at 0:05     

sí que n’hi deu haver de lectors… s’hauria de veure a quants lectors correspon un comentari. M’agrada la idea d’aportar al botelló del somni continguts que el vagin mig omplint. Però crec que t’erres en una cosa, els primers descerebrats a tenir en compte no són els del botelló. La llauna l’hauries de dirigir com ara als que no veiem el que tenim davant dels nassos, el nostre propi fracàs com a veïns dels botelloners. No sabem ni què està passant, però tothom està molt convençut de sabar-ho. La resposta és la clau. I la violència no és la resposta.

#   Gloria on 03.19.06 at 2:34     

Tens una lectora fidel, sempre sempre paso per aqui i es un gust!!!

Hauries d’inscriure el teu blog al nou directori de blogs fets per dones, per si t’interesa et deixo l’adreça: http://www.blogsmujer.com

Lo dels “botellons”, senzillament no ho puc comprendre…

Una abraçada

#   Gloria on 03.19.06 at 2:34     

Tens una lectora fidel, sempre sempre paso per aqui i es un gust!!!

Hauries d’inscriure el teu blog al nou directori de blogs fets per dones, per si t’interesa et deixo l’adreça: http://www.blogsmujer.com

Lo dels “botellons”, senzillament no ho puc comprendre…

Una abraçada

#   Perejoan on 03.19.06 at 8:26     

Ja veus que sí, que en tens de lectors.
En quant al “macrobotellot” (o entrompada) filosòfic, t’auguro un fracàs total. Quatre i el furriel, com es diu vulgarment. Que no veus que l’èxit de les convocatòries alcoholitzants rau precisament en l’abdicació a pensar? No pensar, és el que mola avui dia. Colla d’ases!…