El ciberfilòsof/a

Si la filosofia en el ciberespai es presenta d’una manera diferent de com ho havia fet en èpoques anteriors, més interactiva i dinàmica, com serà el filòsof/a en el ciberespai, el ciberfilòsof/a? En tant que la consciència s’ha connectat, convertint-se en ciberconsciència, en una intel·ligència col·lectiva  quina serà la característica que definirà de la millor manera possible al filòsof/a connectat a la xarxa?

Com a representant del ciberpensament, de la hiperfilosofia o filosofia en xarxa, el ciberfilòsof haurà de deixar de ser l’academicista, el sumo pontífex del saber per convertir-se en un dissenyador, en un constructor d’hipertext que domini el llenguatge del web? El contingut no serà tant rellevant, com la manera de presentar-lo?

Davant les exigències dels nous usuaris dels mitjans tecnològics com Internet, el ciberfilòsof haurà d’estar al dia de les novetats en quant a la presentació de la filosofia? O pel contrari, el ciberfilòsof haurà de ser aquell que promogui el pensament en la xarxa? De fet si ciberconsciència és col·lectiva, presentant-se com una alternativa a la consciència individual, aleshores el ciberfilòsof haurà de potenciar la creació col·lectiva del pensament.  O no?

 Possibles perfils del ciberfilòsof recollits a través de blogs catalans:

 Ciberfilòsof papallona: dedicat a mirar de manera reflexiva anant de flor en flor.

         Ciberfilòsof mussol: dedicat reflexions socials i polítiques

         Ciberfilòsof aranya:  elabora i atrapa als innocents en la seva xarxa.

         Ciberfilòsof didàctic: activitats i continguts per als alumnes

         Ciberfilòsofa creativa: intenta crear filosofia.           

         Aprenent de ciberfilòsof: estudiant de filosofia.

         Ciberfilòsof formiga: expressa el seu pensament de manera breu, però aconsegueix fer participar als seus lectors.

         Ciberfilòsof abella: recull pensaments d’aquí i d’allà. 

(si algú vol afegir algun més o fer alguna modificació, endavant!)

[@more@]2 comments ↓

#   Spiderman on 03.28.05 at 23:44     

Te’l dedico… http://trosdequoniam.blogspot.com/2005/03/es-lloga.html

#   Jun on 03.29.05 at 10:24     

Home… un filòsof és etimològicament el que estima la saviesa, la ciencia… per tant un ciberfilòsof hauria d’ésser un cibernauta que estima la saviesa… no?

En tot cas, que ens faci pensar! 😉