Prohibit prohibir

La darrera vegada que vaig anar a votar en unes eleccions estatals hi ha havia damunt la taula de les paperetes dels partits candidats, una que em va sorprendre (sóc així d’ingènua!), la del partit de la Falange Española. Feia poc havien il·legalitzat un partit basc per fer apologia de la violència i en canvi seguien mantenint com a legal un partit, que no tan sols fa apologia de la violència, sinó que ha estat la insígnia de la violència per se, durant anys a l’Estat Espanyol.

Ara volen il·legalitzar un altre partit basc basant-se  en la hipòtesi que és una filial d’un grup terrorista que tots malauradament coneixem. I jo em pregunto, com fa molta altra gent: per què no il·legalitzen també altres partits de caire neofeixista molt poc, per no dir gens, democràtics?

“El nostre confús i abrupte món necessita diverses coses, una de les més necessàries és que, en les nacions que encara sostenen les creences liberals, aquestes creences han de ser sentides de manera profunda i sincera, no apologètiques respecte a dogmatismes de dretes o d’esquerres, sinó profundament persuadides del valor de la llibertat científica i la tolerància mútua. Perquè sense aquestes creences, la vida en el nostre planeta políticament dividit, però tècnicament unificat, difícilment seguirà essent possible.” B. Russell: Escrits bàsics: Filosofia i Política.       

[@more@]3 comments ↓

#   Perejoan on 03.26.05 at 15:30     

Mira Anna, sembla que anem del mateix pal. Acabo de penjar el meu post, abans de llegir el teu.

#   kargol on 03.26.05 at 17:58     

ostres, jo també en vaig escriure un del mateix tema 😀

#   Jun on 03.27.05 at 0:57     

Hem de prohibir totes aquestes prohibicions u_u