Divendres Sant? Divendres mistificat?

Avui en el món cristià se celebra la Setmana Santa i els carrers s’omplen de processons obsoletes, caducades, en plena Era de la Informació i de la Comunicació, i també suposadament del Coneixement. Potser sí, tenim més Informació, més Comunicació, però no tenim més Coneixement. Desconeixem encara per quins fils profunds es mou la consciència religiosa humana, que es presenta de manera paradoxal arreu del món amb l’imperatiu santificat d’una raó divina mistificada. Una consciència religiosa que condueix, en segons quins llocs, a portar damunt de les espatlles imatges tallades de fusta i en altres a immolar-se en nom d’un Déu cruel i tendenciós.    

Iraq.- Moren almenys 11 soldats iraquians i el kamikaze en un atemptat amb cotxe bomba a prop de Ramadi

Europa Press: 25/03/2005 10:13

BAGDAD, 25 (EP/AP)

Almenys 11 membres de les forces de seguretat iraquianes han mort per un atemptat suïcida amb cotxe bomba a prop de Ramadi (centre), que ha causat també 14 ferits, segons ha informat l’Exèrcit nord-americà. L’autor de l’atemptat també va morir.
L’explosió es va produir ahir en un lloc de control situat a l’eixida est de la ciutat, i va ferir altres nou membres de les forces de seguretat iraquianes, dos soldats nord-americans i tres civils, segons ha informat a Associated Press el capità dels Marines Jeffrey Pool.[FIN]

No defenso cap tipus de religió institucional, ja sigui el Cristianisme o l’Islam, o qualsevol altre. Totes les religions se situen en l’àmbit dels sentiments i en aquest sentit són respectables, però quan es converteixen en institutcions, en organismes jeràrquics, estàtics, dominadors de les consciències, aleshores no les puc acceptar. 

“… formulo contra l’Església la més terrible de les acusacions que hagi llançat mai cap fiscal. És la més gran corrupció que pugui imaginar-se; en ella batega la voluntat de la màxima corrupció imaginable. L’Església cristiana  no ha economitzat la corrupció en cap lloc; de cada valor ha fet un sense valor, de cada veritat, una mentida; de cada integritat una vilesa. Que s’atreveixin a parlar-me encara dels seus beneficis humanitaris! Suprimir una misèria era contrari al seu comerç; viu de misèries i ha creat misèries per eternitzar-se" Nietzsche: L’Anticrist

[@more@]