Què és filosofia?

Sempre hi ha preguntes més fàcils de respondre que d’altres. Una de les més difícils potser sigui la següent: què és filosofia? S’han intentat donar moltes respostes a què és la filosofia. Per alguns és un passatemps, per altres un contratemps, per la majoria un avorriment i donar voltes i voltes al pensament. Per altres és el més important de la vida, una guia sense la qual som cecs.

Què és filosofia? Si ningú m’ho pregunta ho sé. Si algú m’ho pregunta, no ho sé.

 

 3 comments ↓

#   senseterra on 01.25.07 at 3:35     

Jo dic que és una forma de veure el món, ara que si em preguntes quina és la funció d’un filòsof dins la societat no sé què dir.

#   Natalia on 01.25.07 at 23:50     

Suposo que és, com a mi em van dir a 1r de Batxillerat, l’amor per la saviesa, pel coneixement. Potser és una manera de viure, de pensar o de concebre el món, el que està clar és que és una activitat pròpia de l’ésser humà.

#   Marc Corbera on 05.26.07 at 13:45     

La filosofia és un conjunt de moments històrics, de pensaments diferents, de parts de doctrines, d’iniciacions de coneixement…

Sota la paraula “filosofia” s’amaguen tantes coses, que una definició breu és impossible.

Si m’ho preguntes, però, et diré que algunes filosofies em semblen inútils. Com la filosofia de l’astronomia d’Aristòtil.

Salut!