Què és la vida?

La vida no és un misteri, és un error. Aquest és el darrer descobriment dels científics. La vida no és un somni, ni una il·lusió, encara que a vegades tinguem aquesta sensació. La vida és una singularitat incomprensible per a l’insignificant ment humana. Tanmateix, molt sovint oblidem que la vida és l’únic que tenim i no l’aprofitem el suficient

"No sabem com és que estem vius en aquest meravellós i petit planeta, o per què hauria de ser quelcom com la vida allò que el fes tan bonic. Però som aquí, i som plens de raó per admirar-lo i per sentir-nos agraïts de poder-ho fer. És quelcom proper a un miracle. Malgrat el que ens pugui dir la ciència, l’Univers és gairebé buit de matèria; i on hi ha matèria, aquesta està en un estat caòtic i inhabitable. Hi poden haver molts altres planetes amb vida. Tanmateix, si triéssim a l’atzar un lloc en l’Univers, la probabilitat que en aquest lloc hi hagués un planeta portador de vida seria zero, o quasi zero. Així doncs, la vida té, en tot cas, el valor de quelcom rar; és preciosa. Però nosaltres tendim a oblidar-ho i a tractar la vida com quelcom barat, tal vegada per simple deixadesa, o potser perquè aquesta bella terra nostra està, sens dubte, un xic superpoblada." Karl Popper, Com veig la filosofia  (1972)

El dimecres 23 de Febrer al programa REDES  van parlar de què és la vida amb Lynn Margulis i Dorion Sagan. Tots dos entenen la vida com un fenomen físic, la vida és matèria que pot canviar el seu entorn. Al mateix temps van insistir en la importància de la dependència per la vida. Un ésser independent no pot sobreviure. Bernatsky fou el primer en afirmar que la independència només és una idea política, però no científica. De fet no s’equivoquen gaire, alguns dels que han lluitat per la independència del seu poble, han mort en mans dels qui no hi estaven d’acord. Tanmateix, tot i el risc, la independència és quelcom que desitgem. o no? 

[@more@]3 comments ↓

#   El Pensador on 03.02.05 at 5:56     

A quina d’elles va referida la teva pregunta, Anna. A la independència com a persones, com a nació, o a les dues?

#   El Pensador on 03.02.05 at 18:17     

Bravo, Anna.

#   anna on 03.02.05 at 23:23     

Veure un altre post publicat:
http://www.lamevaweb.info/post/910/14955